Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

H βία ξανακτυπά στα κερκυραϊκά γήπεδα


Δυστυχώς η βία ξανακτύπησε στα κερκυραϊκά γήπεδα.
Δεν χαίρομαι καθόλου γι αυτό, αλλά μάλλον ήταν αναμενόμενο.
Αυτή τη φορά θύμα ήταν ο Γ. Παγκράτης. Καταδικαστέες οι ενέργειες  ποδοσφαιριστών, παραγόντων, «φιλάθλων» της συγκεκριμένης ομάδας, αλλά και τεράστιες οι ευθύνες της  Ε.Π.Σ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ και της Επιτροπής Διαιτησίας της. Γιατί κύριοι δεν κάνατε δεκτό το αίτημα της συγκεκριμένης ομάδας (Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ), για εξαίρεση του διαιτητή αυτού από τους αγώνες της; Γιατί η Επιτροπή Διαιτησίας τον όρισε στον συγκεκριμένο αγώνα;
Αλλά τι λέω; Ποιά Επιτροπή Διαιτησίας; Όπως αποδείχθηκε και από τον ορισμό του διαιτητή του τελικού κυπέλου, εκείνοι που ορίζουν που και ποιός θα σφυρίξει δεν είναι η αρμόδια Επιτροπή, αλλά οι παράγοντες της Ε.Π.Σ.ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Τα δύο μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας είναι μόνο για τις καρέκλες. Καμία άλλη αρμοδιότητα.
Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Εκείνο που εγώ θέλω να τονίσω, είναι το εξής. Είναι δυνατόν με τις συγκεκριμένες συμπεριφορές να υπάρχει αξιοπιστία στα πρωταθλήματα της Κέρκυρας;
Είναι δυνατόν οι κερκυραίοι διαιτητές να είναι πάντα τα θύματα και κανείς να μη τους προστατεύει; Φοβάμαι ακόμη και για χειρότερα.
Για άλλη μια φορά τονίζω ότι οι σχέσεις των δύο φορέων (Ε.Π.Σ.Κ. - ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ),δεν είναι ανταγωνιστικές, ούτε αντίπαλες. Είναι ανάγκη να αναπτυχθούν σχέσεις συνεργασίας και αποδοχής του ρόλου του καθενός. Ας ξυπνήσουν επιτέλους κάποιοι. Κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
                                                      ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ
                                                      ΠΡΟΕΔΡΟΣ Σ.Δ.Π.ΚΕΡΚΥΡΑΣ
                                                      ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου