Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Προτάσεις Σ.Δ.Π.Κ. προς την Ε.Π.Σ. Κέρκυρας

Κύριε Πρόεδρε
Με αφορμή την από 23.5.11 ανακοίνωσή σας [δημόσια διαβούλευση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο] και πιστεύοντας ότι πραγματικά θέλετε να αλλάξει κάτι στο κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, ο Σ.Δ.Π.ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ως φορέας της οργανωμένης διαιτησίας,επισημαίνει ότι.
Για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή και εύρυθμη λειτουργία της διαιτησίας.Μια διαιτησία η οποία με την σημερινή της δομή είναι αιχμάλωτη και εξαθλιωμένη, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να αισθάνονται φοβισμένοι,αποδιοπομπαίοι τράγοι και τα λάθη που κάνουν από την μεγάλη πίεση που δέχονται, να είναι περισσότερα από όσα πρέπει και χωρίς κανείς να μπορεί να αντιληφθεί αν είναι ανθρώπινα.
Για τους λόγους αυτούς προτείνουμε.
1]Η εκπαίδευση και επιμόρφωση των διαιτητών,να γίνονται από τους φυσικούς τους φορείς και στον φυσικό τους χώρο.
Ο Σ.Δ.Π.ΚΕΡΚΥΡΑΣ διαθέτει πολλούς και αξιόλογους μη εν ενεργεία διαιτητές,που μπορούν να εκπαιδεύσουν τα νέα παιδιά[όπως γινόταν επί δεκαετίες,εκτός των δύο τελευταίων χρόνων,με καταπληκτικά αποτελέσματα]και φυσικά διαθέτει κατάλληλο χώρο και πλήρως εξοπλισμένο για το σκοπό αυτό.
2]Επιτροπή Διαιτησίας αποτελούμενη από διαιτητές-προσωπικότητες,οι οποίοι θα έχουν την διάθεση για πραγματική προσφορά και αξιοποίηση του υπάρχοντος έμψυχου υλικού.
3]Αξιολόγηση των αρίστων και όχι των ''αρεστών'',από την Ε.Δ.και τον Σ.Δ.Π.ΚΕΡΚΥΡΑΣ,σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης.
4]Σύσταση Επιτροπής Παρατηρητών,για την παρακολούθηση των διαιτητών και ειδικότερα των νέων και εξελίξιμων.
5]Οι διαιτητές να είναι και να αισθάνονται ελεύθεροι,χωρίς εκβιαστικά δηλλήματα[Υπ.δηλώσεις-διαγραφές κ.λ.π.],ούτως ώστε να έχουν την προσωπικότητα που αρμόζει,για να είναι πραγματικά οι ''άρχοντες'' των αγώνων.
Τελειώνοντας τονίζουμε για μια ακόμη φορά,ότι ο Σ.Δ.Π.ΚΕΡΚΥΡΑΣ είναι πρόθυμος να συνεργασθεί με όλους, με μοναδική προϋπόθεση την αποδοχή του ρόλου του καθενός και τον αλληλοσεβασμό.
                                                     Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΕΦ.ΑΣΠΙΩΤΗΣ                                                          ΑΝΑΣΤ.ΚΟΡΙΚΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου